Wij zijn met vakantie. Vanaf 2 augustus zijn we weer geopend.

Magnesium floaten

Relax & Recharge

Wat is Magnesium Floaten?

Wil je volledig ontspannen, ontstressen en opladen? Dan is magnesium floaten bij Nova Bliss in Sneek echt iets voor jou!! Floaten is het gewichtloos drijven in een floatcabine met water en magnesiumsulfaat. Epsom zout is een speciaal soort zout dat veel magnesium bevat. Het magnesium (Epsom zout) simuleert het effect van de Dode Zee. Het water heeft dezelfde temperatuur als jouw lichaam. Hierdoor ervaar je totale gewichtloosheid, waardoor je spieren worden ontlast en zich volledig ontspannen.

Het floaten bij Nova Bliss biedt een oase van sereniteit en kalmte, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en jezelf kunt onderdompelen in een ervaring van pure ontspanning.

Tot rust komen begint hier

Voorbereiding en vragen over je float sessie

Video afspelen
Neem een kijkje binnen en bekijk de video

Kom helemaal tot rust en creëer je eigen zen moment

Wanneer je bij Nova Bliss komt floaten krijg je eerst een uitgebreide uitleg over de sessie en de floatcabine. We nemen je mee in de bijzondere wereld van magnesium floating. Vervolgens mag je naar de floatruimte. 

Onze floatcabines zijn ontworpen om een serene en prikkelvrije omgeving te bieden, zodat je volledig kunt ontspannen en jezelf kunt overgeven aan het floaten. Of je nu op zoek bent naar een moment van rust, reflectie, het verminderen van stress, spanning of het bevorderen van een gezond slaappatroon, magnesium floaten bij Nova Bliss biedt een unieke en heilzame ervaring voor lichaam en geest.

Het floaten kan in je eentje, maar ook samen. Tijdens het floaten kan je ervoor kiezen om de floatcabine geheel af te sluiten, maar hij kan ook een stukje open blijven wanneer je dit prettiger vindt. Wanneer je geïnstalleerd bent, ben je klaar om je compleet over te geven aan het floaten. Laat alles van je afglijden en merk op dat alle prikkels van buitenaf naar de achtergrond verdwijnen. Kom helemaal in je eigen bubbel.

Hoe anderen floaten ervaren

Rocco de Vries
Afgelopen woensdag voor het eerst wezen floaten. Na enkele minuten geheel in de rust. Na de tijd even douchen en ’s avonds heerlijk geslapen.
Susan Potma
Ik heb nu drie keer deze fantastische ervaring gehad. Nova Bliss is een heerlijke plek, waar je fijn kunt ontspannen door middel van het floaten. Je wordt goed geholpen en het voelt alsof er alle tijd en aandacht voor je is. Ik kom zeker weer eens!
Jacqueline van Dijk
Hele duidelijke uitleg gekregen en de vragen die ik had werden goed beantwoord. Het ziet er heel mooi en rustgevend uit! Alles is schoon en netjes verzorgd…Al met al een aanrader!
M Overmars
Mooie zaak en vriendelijke ontvangst. Behandeling was goed geregeld. Het floaten was in een keurige privé ruimte van alle gemakken voorzien.
Ervaar het zelf bij Nova Bliss

De positieve effecten van magnesium floaten

Onze float ruimtes

De floatruimte is van alle gemakken voorzien; een privé douche, oordopjes, een nekkussentje, verzorgende producten en een föhn. Na de sessie kun je je weer heerlijk opfrissen en mag je gebruikmaken van onze handdoeken.

Sinds maart 2024 is onze tweede floatruimte in gebruik genomen, waardoor je nu ook samen met een partner of vriend(in) kunt genieten van een ontspannend moment, elk in jullie eigen privéruimte en cabine.

Magnesium

Magnesium is een essentieel mineraal wat je lichaam nodig heeft. Door regelmatig te floaten wordt dit mineraal in je lichaam aangevuld en op peil gehouden. Uit onderzoek blijkt dat magnesium heel goed wordt opgenomen door de huid en zo de bloedbaan kan bereiken.

Floaten bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam enorme veranderingen, die zowel uniek als overweldigend kunnen zijn. Bij Nova Bliss verwelkomen we regelmatig aanstaande moeders voor een floatsessie.

Good to know

Veel gestelde vragen

Floaten is voor iedereen!! Jong en oud is welkom. Vanaf 14 jaar is floaten toegestaan. 

Kinderen en jongeren vinden floaten vaak fijn. Wel is het raadzaam om niet met al te jonge kinderen te gaan floaten. Door hun speelsheid ondervinden zij het floaten al gauw als saai en komen dan in de verleiding om te gaan spelen. Lekker spetteren of met het hoofd onder water, wat door het zoutgehalte in het water niet is aan te raden. Wilt u uw jonge kind begeleiden tijdens het floaten? Dit kan, neem dan wel vooraf even contact met ons op.

 • Floaten is zowel lichamelijk als mentaal goed voor je. Je laat tijdens een floatsessie alles letterlijk en figuurlijk los.
 • Floaten heeft volgens wetenschappelijk onderzoek invloed op top (sport) prestaties. 
 • Ervaringen en onderzoeken hebben aangetoond dat floaten zeer positieve effecten heeft op verhoging van sportprestatieniveaus, vermindering van pijn bij blessures en kortere herstelperiodes.
 • Daarnaast zijn gunstige effecten aangetoond op het terrein van stress, creativiteit, verslavingen, etc.
 • De meest efficiënte manier om magnesium op te nemen, is via je huid. En dat is precies wat er gebeurt als je gaat floaten. Je drijft op warm water met zout en magnesiumkristallen. Terwijl je volledig ontspant, absorbeert jouw lichaam magnesium en wordt je tekort aangevuld.
 • Floaten vermindert onder andere vermoeidheid, stress, angst- en burn-outklachten. Ook verlicht het fysieke pijnen zoals reumatische klachten, migraine en nek of rugklachten. 
 • Onze floatcabine wordt gevuld met Epsom zout oftewel magnesiumsulfaat. Dit zout is bijzonder goed voor de gezondheid. Het is rijk aan magnesium, wat men tegenwoordig met al het bewerkte voedsel, te weinig binnen krijgt.
 • Een tekort aan magnesium kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen zoals (chronische) stress, depressies, hart- en vaatziekten, osteoporose, verstoorde bloeddruk, hoofdpijnen, verkrampte spieren en huidproblemen (psoriasis, acne, eczeem en huidallergieën). 70% van de mensen in de Westerse wereld heeft een (groot) tekort aan magnesium. Het floaten in magnesium vult dit tekort grondig aan.
 • 1 uur floaten per twee a drie weken, is over het algemeen de perfecte aanvulling van magnesium.
 • De opname van magnesium werkt namelijk het beste via de huid en is daarnaast ook nog een prima manier om je lichaam te ontgiften.
 • Floaten is en doet natuurlijk veel meer dan alleen het voordeel van magnesium. Je raakt in een ontspannen staat, kunt alles loslaten en voelt je na afloop als herboren.

Lees meer

Spierkrampen, tintelingen of verdoofd gevoel, rusteloosheid, hoofdpijn, migraine, concentratieproblemen, nervositeit, vermoeidheid, slapeloosheid, algehele malaise en depressieve buien kunnen een indicatie zijn van een magnesiumtekort.

Sporters, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, mensen met chronische ziekten en ouderen hebben een grotere behoefte aan magnesium. Buitenmatige consumptie van alcohol of nicotine leidt ook tot een grotere behoefte aan magnesium.

Geen enkel probleem. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra behoefte aan magnesium en floaten is een effectieve manier om die behoefte te vervullen. Het is aan te raden om al vroeg te beginnen met floatsessies, zodat je de wervelkolom tijdig ontlast. Daarnaast kun je de sessies dan goed opbouwen qua tijdsduur. Mocht je een pittige zwangerschap hebben, dan is een opbouw in tijdsduur van het floaten aan te raden. Veel zwangere vrouwen hebben baat bij regelmatige floatsessies. Bij ons kun je terecht tot en met 36 weken van je zwangerschap.

Lees meer

De diepe ontspanning en sensorische isolatie tijdens het floaten bevorderen een heldere geest en verbeteren de concentratie, wat leidt tot verhoogde focus en productiviteit.

Lees meer

Dit hangt af van de soort sessie die je boekt. Je kunt vanaf een half uur floaten. Langer en vaker floaten heeft het meeste effect. Wij bieden sessies aan van 30, 60 en 90 minuten.

 • Een floatsessie duurt 30, 60 of 90 minuten. Hier komen nog zo’n 20 minuten bij voor het aan- en uitkleden en douchen.
 • We raden je wel aan om wat extra tijd te nemen.
 • Voor het optimale resultaat is het belangrijk om ook na de floatsessie nog een tijdje te ontspannen.
 • Vooraf krijg je instructies hoe de floatsessie gaat verlopen.
 • Bij aankomst dien je een douche te nemen. 
 • Na het douchen kun je gebruikmaken van oordopjes en een nekkussentje om je volledig te ontspannen.
 • Vervolgens ga je heerlijk floaten.
 • Aan het einde van de floatsessie gaat het licht in de cabine aan.
 • Je stapt vanuit de cabine direct in de douche, waar je het zout van je lichaam kunt spoelen.
 • Na het douchen kun je nog even rustig bijkomen onder het genot van een kopje thee.

Nee, dit is niet verplicht en geheel aan jezelf. Je bent immers in een privécabine met eigen kleedruimte.

Floaten is helemaal privé. Het mag met z’n tweeën. De floatcabine bevindt zich in een luxe ruimte. Deze ruimte heeft een eigen douche en uiteraard een floatcabine. Gedurende de floatsessie is deze ruimte exclusief voor jou beschikbaar.

Ja, dat is zeker mogelijk. Je mag samen in één cabine floaten. Mocht je dit willen, kijk dan naar onze diverse mogelijkheden qua sessies. Het is ook mogelijk om elk te floaten in een eigen privé ruimte en cabine. 

Nee, in principe niet. De floatcabine is erg ruim van binnen, met licht, geluid en goede ventilatie. Mocht je het toch eng vinden, dan kun je de klep van de cabine een stuk open laten. In geval van nood, kun je drukken op de noodknop in de cabine.

In de floatcabine is een noodknop aanwezig. Mocht je onwel worden of er is iets anders aan de hand, druk dan de knop in. Er komt dan meteen iemand van het personeel om te checken of je hulp nodig hebt

 
 

Vanuit hygienisch oogpunt is het niet toegestaan om te floaten tijdens de menstruatie. 

Nova Bliss hecht zeer veel waarde aan hygiëne. Na elke sessie wordt de volledige inhoud van de floatcabine gefilterd d.m.v. pompen door filters. Het water wordt diep gezuiverd o.a. met behulp van UV-licht en waterstofperoxide. Wij testen de kwaliteit, zoutgehalte, PH-waarde en temperatuur van het water dagelijks.

Nee, in principe hoef je niets mee te nemen (ook geen badkleding). Je krijgt een eigen floatruimte met douche, verzorgingsproducten en handdoeken. Mocht je het fijn vinden, dan kun je eventueel badslippers meenemen. 

Floaten is een ervaring waar je even aan moet wennen. Door de gewichtloosheid en afwezigheid van prikkels kan je lichaam zich ontspannen. Toch kan het even duren voordat je jezelf over kan geven aan de rust. Na drie floatsessies weet je pas of het floaten iets voor je is en of je er profijt van hebt.

Floaten helpt om je lichaam en geest te ontspannen. Tijdens de sessie krijg je geen prikkels van buitenaf, waardoor je je lichaam en je hoofd de kans geeft om echt tot rust te komen.

De binnenmaat van de floatcabine is zeer ruim: 210cm lang, 160cm breed en 155cm hoog.

Bij grote open wonden, pas geverfd haar (wanneer het haar nog kleur afgeeft) en bij menstruatie.