Wij zijn met vakantie. Vanaf 2 augustus zijn we weer geopend.

De effecten van floaten

Herstellend en ontspannend

Fysieke en mentale boost bij magnesium floaten

Naast het feit dat het ontspannend is, geeft het floaten in magnesium zowel je fysieke als mentale gestel een flinke boost.

Dompel jezelf onder in de helende kracht van magnesium floaten en laat je lichaam en geest herleven. Ervaar een diepe staat van ontspanning terwijl de zwaartekracht geen grip meer op je heeft. Ontdek de vele weldadige effecten die het floaten in magnesiumwater biedt, van het bevorderen van een goede nachtrust tot het verlichten van fysieke ongemakken en het stimuleren van creativiteit. Stap binnen in een oase van rust en welzijn, waar jouw welzijn centraal staat en elke sessie een reis is naar totale ontspanning en vernieuwing.

De effecten

Tijdens het floaten ervaart je lichaam een diepe staat van ontspanning, vergelijkbaar met de herstellende rust die je krijgt tijdens een lange slaap, waardoor je uitgerust en verfrist ontwaakt na slechts één uur.

Het magnesiumwater en de gewichtloosheid verminderen de druk op spieren en gewrichten, waardoor spanning en pijn worden verminderd, terwijl de ontspannende omgeving stress verlicht.

Door de diepe ontspanning tijdens het floaten wordt het stressniveau verlaagd en worden gevoelens van angst en burn-out verminderd, waardoor een gevoel van kalmte en welzijn ontstaat.

De ontspanning van het floaten heeft een gunstig effect op het cardiovasculaire systeem, waardoor de bloeddruk daalt en het hartritme stabiliseert, wat bijdraagt aan een gezonde hartfunctie.

De verbeterde circulatie tijdens het floaten bevordert de toevoer van zuurstofrijk bloed naar weefsels en organen, waardoor hun functioneren wordt verbeterd en vermoeidheid wordt verminderd.

De verhoogde bloedcirculatie helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren en verbetert de toevoer van voedingsstoffen, wat resulteert in een verbeterde spierfunctie en algehele gezondheid.

De diepe ontspanning en sensorische isolatie tijdens het floaten bevorderen een heldere geest en verbeteren de concentratie, wat leidt tot verhoogde focus en productiviteit.

De verminderde druk op de gewrichten en de ontspanning van spieren helpen bij het verlichten van chronische pijn, zoals reumatische aandoeningen, migraine en pijn in de nek en rug.

De magnesium in het water heeft een kalmerend effect op de huid, waardoor ontstekingen verminderen en de symptomen van huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem worden verlicht.

De ontspanning en hormonale balans die tijdens het floaten worden bevorderd, helpen bij het verminderen van symptomen zoals stemmingswisselingen en pijnlijke krampen geassocieerd met PMS.

De gewichtloosheid en ontspanning tijdens het floaten verminderen de sensaties van onrust en spanning in de benen, waardoor verlichting wordt geboden bij restless legs syndroom.

Zwangere vrouwen ervaren verlichting van pijn en spanning in nek, rug en gewrichten door de gewichtloosheid en ontspanning tijdens het floaten, wat veilig is tot 36 weken zwangerschap.

De ontspanning en verbeterde circulatie tijdens het floaten dragen bij aan een gezond immuunsysteem, wat resulteert in een verhoogde weerstand tegen ziekten en infecties.

De rustgevende omgeving van het floaten stimuleert de creatieve delen van de hersenen, wat leidt tot een verhoogde inspiratie en innovatie.

De diepe ontspanning tijdens het floaten stimuleert de aanmaak van endorfines, wat resulteert in een gevoel van geluk, tevredenheid en welzijn.