Wij zijn met vakantie. Vanaf 2 augustus zijn we weer geopend.

Floaten bij zwangerschap

Herstellend en ontspannend

Floaten is de ultieme ontspanning tijdens de zwangerschap

Voor zwangeren is het floaten ook zeker een aanrader. Het vult de extra magnesium behoefte aan. Daarnaast zorgt het voor een mooie verbinding tussen moeder en kind.

Tijdens de zwangerschap kun je allerlei kwaaltjes ontwikkelen zoals nek, rug en schouderklachten. Maar ook bekkenpijn, harde buiken, misselijkheid, onrustige benen, spataderen en oedeem kunnen ontstaan. Floaten is dan echt een uitkomst. Doordat er tijdens het drijven geen zwaartekracht is, valt de druk op je lichaam volledig weg. Je harde spieren kunnen zich ontspannen en raken beter doorbloed. De horizontale ligging zorgt voor een betere circulatie van je lichaamsvocht. Zo voorkom je dat al het vocht zich in je voeten of enkels gaat ophopen. 

Tot rust komen begint hier

Magnesium en de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam extra behoefte aan magnesium en floaten is een effectieve manier om die behoefte te vervullen.

Het is aan te raden om al vroeg te beginnen met floatsessies, zodat je de wervelkolom tijdig ontlast. Daarnaast kun je de sessies dan goed opbouwen qua tijdsduur. Mocht je een pittige zwangerschap hebben, dan is een opbouw in tijdsduur van het floaten aan te raden. Veel zwangere vrouwen hebben baat bij regelmatige floatsessies. Bij ons kun je terecht tot en met 36 weken van je zwangerschap.

Voordelen floaten en zwangerschap

Minder stress

Door de diepe ontspanning tijdens het floaten wordt het stressniveau verlaagd en worden gevoelens van angst en burn-out verminderd, waardoor een gevoel van kalmte en welzijn ontstaat.

Ontspanning

Het magnesiumwater en de gewichtloosheid verminderen de druk op spieren en gewrichten, waardoor spanning en pijn worden verminderd, terwijl de ontspannende omgeving stress verlicht.

Energie boost

De ontspanning en verbeterde circulatie tijdens het floaten dragen bij aan een gezond immuunsysteem en een energie boost.